Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Οράματα εκ του Σατανά




2ον) ΟΡΑΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

Έχουμε όμως οράματα και εκ του σατανά. Ο σατανάς, όπως λέγει ο Aπόστολος Παύλος: "Μετασχηματίζεται και σε  άγγελο φωτός". Παρουσιάζεται με μορφή Aγίου ή της Παναγίας ή ως φως και δίνει εντολές, φαινομενικά Άγιες, με απώτερο όμως σκοπό να  εξαπατήση και παραπλανήση τον άνθρωπο. Δίνει λύσεις παραπλανητικές και πείθει τους εύπιστους.
Στην εποχή μας συμβαίνουν πολλά τέτοια στις λεγόμενες οραματίστριες, οι οποίες συνήθως είναι μέντιουμ και όργανα του σατανά. Αυτές χρησιμοποιούν πολλές φορές και την απάτη εκτός από τη βοήθεια του σατανά.
Προ ετών, κάποια ψευτοαγία είχε αναστατώσει την Αθήνα με ένα φως που φαινόταν στο Αιγάλεω, όταν αυτή δήθεν προσεύχετο. Επρόκειτο όμως περί απάτης και αγυρτίας, που  καμιά σχέση δεν είχε με Θεϊκά οράματα.

Εκτός όμως των αγυρτιών, έχουμε και πραγματικά οράματα, που  προέρχονται εκ του σατανά. Σκοπός του σατανά είναι να  παραπλανήση τους ανθρώπους.
Το 1953 έγραψαν οι εφημερίδες μακρόστηλα άρθρα, για τις εμφανίσεις της Αγίας Παρασκευής, σε  κάποια κοπέλα εικοσάχρονη στην Αιτωλοακαρνανία. Παρουσιαζόταν σ' αυτήν η Αγία Παρασκευή, δήθεν, και της έδινε εντολή να κατασκευάσουν εικονοστάσιο, να  μετανοήσουν οι χωρικοί κλπ. Όλοι οι ανθρώποι των χωριών εκείνων πίστεψαν, ότι όντως αυτή, που  ενεφανιζόταν, ήταν η Αγία Παρασκευή.
Σε μια εμφάνιση έλαβεν εντολή να  πη  στους χωρικούς να  μεταβούν όλοι μαζί στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, ενός κοντινού χωριού. Συγχρόνως έχασε και τη λαλιά της και συνεννοείτο γραπτώς.
Πράγματι ξεκίνησε με πολυάριθμη συνοδεία χωρικών και μετέβη στο χωριό. Ο Ιερέας όμως του χωριού εκείνου, ο οποίος ήταν ευσεβέστατος, δεν παρεσύρθη καθώς και πολλοί άλλοι ευσεβείς. Όταν μπήκαν στην Εκκλησία αυτή πήγε στην ωραία Πύλη, σαν να  ήταν Αρχιερέας, απήγγειλε το " Πιστεύω" (λύθηκε η αφωνία της) και κατόπιν κήρυξε στους ανθρώπους να  μετανοήσουν. Τι και αν ο Απόστολος Παύλος δεν επιτρέπει στις γυναίκες να  κηρύττουν στην Εκκλησία!! Αυτή νόμιζε τον εαυτό της ανώτερο!!
Κατόπιν στράφηκε σε  κάποιον και του είπε: - Εσύ  γιατί δεν εξομολογείσαι; Εξομολογήθηκες μόνο προ τριάντα ετών σε  ένα χωριό της Ανατολικής Μακεδονίας (και το ονόμασε), όταν ήσουνα στρατιώτης.
Εκείνος τα έχασε μπροστά στην αποκάλυψη αυτή, διότι το είχε ξεχάσει.
Έπειτα από το θαυμαστό αυτό γεγονός, όλοι έδωσαν πίστη σ' αυτήν, ότι όντως της φανερώνεται η Αγία Παρασκευή. Από την Αμερική, που  διάβασαν στις εφημερίδες, της έστελναν συνεχώς χρηματικά ποσά.
Μετά από έξι μήνες, πήγε με τους γονείς της σε  παρακείμενη πόλη. Οι γονείς της, όταν έμαθαν ότι εγώ βρισκόμουν εκεί, της πρότειναν να  με συμβουλευτούν. Αυτή δυστροπούσε. Στην επιμονή όμως των γονιών της ήλθε. Της ανέπτυξα τότε, ότι τα οράματα αυτά είναι εκ του σατανά και να  προσέξη, διότι κάτι κακό θα της κάνει ο σατανάς. Δυστυχώς δεν θέλησε ν' ακούση.
Και ... (άκουσον - άκουσον) την Μεγάλη Εβδομάδα απήγαγε κάποιον νέον και μετέβη στην Μητρόπολη, ζητώντας άδεια να  στεφανωθή την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής (ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - Η ΠΙΟ ΠΕΝΘΙΜΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ) !!!  Έτσι της είχε πη  να  πράξη η Αγία Παρασκευή...
Δύο  χρόνια από τότε οι εφημερίδες των Αθηνών ασχολούνταν με άλλα οράματα, που  συνέβαιναν στην ορεινή Ναυπακτία σε  κάποια νέα. Αυτή έβλεπε, δήθεν, την Παναγία και ελάμβανε διάφορες εντολές, να  κηρύξη στον κόσμο μετάνοια κλπ., κλπ.
Μια Κυριακή στο Αγρίνιο, προτού ανέλθω στον άμβωνα να  κηρύξω, μου  έφερε ο Πρόεδρος του χωριού της έγγραφο μακροσκελές, υπογεγραμμένο από τον

Ιερέα, τον διδάσκαλον, και από αυτόν, να  το διαβάσω στο πολυπληθές ακροατήριο κατ' εντολή της εμφανιζομένης Παναγίας στο όραμα της νέας. Αρνήθηκα και τους είπα, φυσικά, τα δέοντα.
Σε λίγους μήνες ήλθε στο εξομολογητήριό μου  μεταξύ των άλλων εξομολογουμένων και η ίδια η νέα και εξομολογήθηκε. Πράγματι, ήταν πολύ σεμνή και ενάρετη κοπέλα.
Μετά την εξομολόγηση, όταν θα έφευγε, μου  λέγει: - Εγώ Πάτερ, βλέπω την
Παναγία.
- Α! Εσύ  είσαι; Πώς την βλέπεις; Την  ρώτησα.
- Σαν μια γυναίκα μαυροφόρα.
- Την  έχεις δη πολλές φορές;
- Καμμιά δεκαριά.
- Και τι σου  λέγει;
- Την  πρώτη φορά ήταν Κυριακή απόγευμα, και έψαχνα να  βρω ένα πρόβατο, που  έχασα από το κοπάδι μου. Την  είδα ξαφνικά μπροστά μου  και μου  είπε: - Εγώ είμαι η Παναγία. Να πας στο χωριό αυτή την ώρα που  οι χωρικοί εργάζονται και φτιάχνουν το δρόμο και να  τους πης να  σταματήσουν γιατί είναι Κυριακή.
- Πράγματι πήγα, τους το είπα και σταμάτησαν.
Άλλη  μια φορά ήταν παραμονές Χριστουγέννων και μου  είπε:- Να πης στους χωρικούς, ότι φέτος τα Χριστούγεννα πέφτουν Παρασκευή και να  μην αρτυθή κανείς. Δεν κάνει.
Και πράγματι, το χωριό όλο νήστεψε την ημέρα των Χριστουγέννων.
- Δεν βλέπεις, παιδί μου, της είπα, πως είναι ο σατανάς και όχι η Παναγία; Υπάρχει καλλίτερο πράγμα από την εργασία αυτή, που  έκαναν οι χωρικοί και έφτιαχναν αγαπημένοι το κοινωφελές έργο, το δρόμο; Ο σατανάς όμως ήθελε να  μην κάμουν αυτό το έργο, αλλά να  κάθονται στα καφενεία, να χαρτοπαίζουν και να  βλασφημούν.
Εξ άλλου πού  ακούστηκε να  νηστεύουν οι Χριστιανοί την χαρμόσυνη ημέρα των Χριστουγέννων; Καταλαβαίνεις, ότι πρόκειται περί σατανά; Όταν λοιπόν την ξαναδής να  πης; Είσαι ο σατανάς και να  κάμης το Σταυρό σου.
- Μα πάτερ, δεν μου  λέγει κακό. Μου λέγει να  βγω να  κηρύξω να  μετανοήσουν.
- Και συ να  πής: "Αν ήταν να  κηρύττω, θα με έκαμνε ο Θεός άνδρα, Ιερέα, Ιεροκήρυκα, Δεσπότη και θα μάθαινα γράμματα". Γι' αυτό να  σε  αφήση ήσυχη και να  έλθη σε  μένα.
Επειδή όμως είχε καλή διάθεση, παραδέχθηκε, τις συμβουλές, ησύχασε και δεν της έφερε μεγαλύτερη ζημιά ο σατανάς.
Σκοπός του σατανά είναι, πώς να  βλάψη ψυχικώς τον άνθρωπο με τα διάφορα οράματα και να  τον στείλη στην αιώνια κόλαση. Αυτό φαίνεται καθαρά από το εξής παράδειγμα:
Κάποιος ασκητής από τη Μεσοποταμία έδειξε μεγάλη εγκράτεια. Επί  πολλά έτη έζησε έγκλειστος μέσα σε  ένα κελλί, αγωνιζόμενος. Γελάσθηκε όμως από τα όνειρα αν και είχε ξεπεράσει όλους τους Μοναχούς στην Άσκηση. Θέλοντας να τον ξεγελάση και να  τον πλανήση ο διάβολος, πολλές φορές του παρουσίαζε όνειρα που  έβγαιναν αληθινά. Και τούτο για να  τον καταφέρη να  δεχτή και την τελική πλάνη που  θα τον οδηγούσε στην απώλεια.
Του  παρουσίασε λοιπόν μπροστά του κάποτε όλους τους Χριστιανούς και τους Αποστόλους. Ήταν μαύροι, σκοτεινοί, ντροπιασμένοι, λυπημένοι και κλαίοντες. Του  παρουσίασε επίσης από το άλλο μέρος και τους Ιουδαίους, με τον Μωυσή και τους Προφήτες. Αυτούς τους έβλεπε λαμπρούς, μέσα σε  έκπλαγον φως, που ζούσαν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Αν θέλης, του λέγει τότε που  του παρουσιάσθηκε ως Χριστός, να  πετύχης τη χαρά και την ευτυχία των Ιουδαίων
 και όχι την δυστυχία και το πένθος των Χριστιανών, πρέπει να  περιτμηθής και να  γίνης Εβραίος.
Πράγματι, ο δυστυχής περιετμήθη και έγινε Εβραίος!!! Και, φυσικά έχασε την ψυχή του!
Ιδού που  οδηγούν τα οράματα.

Συμπέρασμα

Εσύ  αναγνώστη, που  είχες την υπομονή να  διαβάσης αυτά, είδες πόθεν προέρχονται τα όνειρα και ποιες είναι οι αιτίες και οι πηγές τους. Τρεις είναι: "Η φυσική, η Θεϊκή και η δαιμονική".
Όσα λοιπόν όνειρα προέρχονται από φυσικά αίτια, μας είναι αδιάφορα. Είναι σαν ένα είδος κινηματογράφου ... αλλά ας μην τα αφήνουμε ανεξέλεγκτα. Διότι, αν κάποιος δεν προσέξη κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαβάζει ανήθικα βιβλία, ή βλέπει στον κινηματογράφο ή αλλού άσεμνα θεάματα, τότε και τη νύκτα βλέπει αισχρά και βρωμερά όνειρα και έχει ευθύνη ενώπιον του Θεού και θα δώση λόγο την Ημέρα της Κρίσεως.
Όσον αφορά τα εκ Θεού όνειρα, αυτά είναι σπανιότατα και παρουσιάζονται σε ευσεβείς και Άγιους για σοβαρότατα και ψυχωφελή ζητήματα. Είναι τόσο σπάνια τα εκ Θεού όνειρα, ώστε είναι απίθανο να  δη κανείς έστω και ένα στη ζωή του. Θα είναι ασφαλισμένος και σίγουρος ο άνθρωπος, εάν ουδέποτε τα προσέχη.
Μόνο  λοιπόν τα εκ του σατανά προερχόμενα, τα δαιμονικά είναι πολυάριθμα. Με αυτά ο σατανάς έχει σκοπό να  μας παραπλανήση, να  μας εξάψη τη φαντασία, να  μας καλλιεργήση μίση και έχθρες, να  μας ρεζιλέψη, να  μας κλονίση την πίστη, να  μας κάνη να  περνούμε δυστυχισμένοι τις μέρες μας, να μας βυθίζει σε  αμφιβολίες, να  μας δημιουργεί ψευδαισθήσεις, να  μας υποβάλλει να  πιστεύουμε ότι επικοινωνούμε με τον Χριστό την Παναγία και πολλά άλλα. Και τέλος, το χειρότερο, να  μας εξαπατά, για να  χάσουμε την αθάνατη ψυχή μας.
Το συμπέρασμα λοιπόν, απ' όλα αυτά είναι:
Για  να είσαι ασφαλής, μην δίνεις ποτέ σημασία στα όνειρα.
Αν θέλης, βεβαίως! Αν δεν θέλης, εσύ θα βγεις ζημιωμένος. Και  η ζημιά ίσως θα είναι ανεπανόρθωτη





Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
!-

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

FACEBOOK

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ


Histats

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

extreme

eXTReMe Tracker

pateriki


web stats by Statsie

ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΤΟ FACEBOOK

 PATERIKI


CoolSocial

CoolSocial.net paterikiorthodoxia.com CoolSocial.net Badge

Τελευταία Σχόλια

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ TRANSLATE

+grab this

ON LINE

WEBTREND

Κατάλογος ελληνικών σελίδων
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

MYBLOGS

myblogs.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ - JOIN US

Καταθέστε τα σχόλια σας με ευπρέπεια ,ανώνυμα, παραπλανητικά,σχόλια δεν γίνονται δεκτά:
Η συμμετοχή σας προυποθέτει τούς Όρους Χρήσης

Please place your comments with propriety, anonymous, misleading, derogatory comments are not acceptable:
Your participation implies in the Terms of Use


| ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ © 2012. All Rights Reserved | Template by My Blogger | Menu designed by Nikos | Γιά Εμάς About | Όροι χρήσης Privacy | Back To Top |